Dobiven od autohtone sorte Plavac mali, je polusuho kvalitetno vino rubinsko-crvene boje, izražene sortne arome te mekog i ugodnog slatkastotrpkog okusa, koji potiče od ostatka neprovrelog šećera po čemu se i razlikuje od Plavca. IDEALNA TEMPERATURA:18° C
Hercego Žilavka je kvalitetno suvo vino, žuto zelenkaste boje, prepoznatljive sortne arome, punog i harmoničnog ukusa. Odlično se slaže uz plodove mora, ribu, sir, pršut, bijelo meso, jagnjetinu sa ražnja, teleći odrezak. Servirati na temperaturi 10-12 ºC.
Prepoznatljiva žućkasto zelenkasta nijansa, sa kompleksnom i zavodljivom aromom južnog voća, jabuke i breskve, protkano tonovima bagremovog cveta. Ukus je dug, trajan, glicerolski sladak, mek, sa voćnim i začinskim nijansama. Kao aperitiv poslužuje se uz belo meso, ribu, morske plodove, zelene salate, beli sir, na temperaturi od 10-12°C.
BERBA IZ SOPSTVENIH PLANTAŽA
Vino divne iskričave žućkasto zelenkaste boje sa jakom aromom cvetno voćne vinogradske breskve, jabuke, cveta lipe. Ukus je suv, slankast, živ, prijatno kiselkast, sa dugim voćnim završetkom. Naročito je dobro uz hladna predjela, morske plodove, šparglu, zelenu salatu, rashlađeno na temperaturi od 10-12°C. BERBA IZ SOPSTVENIH PLANTAŽA
Kvalitetno belo suvo vino kontrolisanog porekla Laki i živi, puni tonovi u milijardu kombinacijа, od impresivnih sočnih aroma, stvaraju harmoniju koja odjekuje dugo posle toga. Živa , sjajna svetlo žućkasto zelenkasta nijansa. Čulom mirisa čisto, sveži ukus, pitko. Voćna aroma zelene jabuke, vinogradarske breskve, malo vegetalno svežeg graška. Ukus je dobro potenciran, prikladno kiselkast, suv, živ, zaokružen sa upadljivim završetkom. Servira se na temperaturi. оd 8-10°C.
BERBA IZ SOPSTVENIH PLANTAŽA